Hilisõhtune ekskursioon loomaaias

Neljapäeval 21 juunil sai käidud hilisõhtusel ekskursioonil loomaaias. Olen varasematel aastatel tahtnud minna sellisele ekskursioonile aga ei ole saanud pileteid. Seekord õnnestus. Kell 21 sai siis mindud loomaaia põhjavärava juurde ja seal ootasid meid juba giidid. Üheks giidiks oli üks minule tundmatu mees ja teine legendaarne Mati Kaal, kelle juhendamisel tahtis kõigepealt suurem osa inimesi ekskursiooni teha. Aga kuna tema “rivis” oli liiga palju inimesi, siis läksime teise giidi rivvi. Üllatuslikult vahetasid giidid kohad ja nii sattusime ikkagi Mati Kaalu gruppi.

Mati pajatusi ja seletusi loomadest oli väga huvitav kuulata. Olles ise olnud väga palju aastaid loomaaia direktor on neid mälestusi ja kogemusi kogunenud oi-oi kui palju. Eriti vahva oli see, et paljude puuride juures piisas Mati hõikest, et loomad elavneksid või tuleksid uurima kas see on tõesti tema. Üsna kiirel kõnnakul sai alustatud jääkarude juurest, seejärel mindud kaamlite juurde ja  sealt alpinaariumisse tehes peatusi vahepealsete puuride juures.

Ja siis see hakkas… Üsna järsku algas paduvihm nii umbes 20 minutit enne kella 23 – seesama mis linnaski hiljem uputas. Viimane puur, mille juures peatusime oli vist kas hüäänide või pesukarude oma, sest peale seda liikusime kiirel sammul otsejoones põhjavärava juurde tagasi, sest kõik taevaluugid olid valla ja valget vett sõna otseses mõttes kallas taevast. Paljudes kohtades olid tekkinud pisikesed järved. Ükski loom ei pistnud oma nina enam välja. Nagu Mati Kaal ütles siis 2/3 sai nähtud ja ülejäänu jäi nägemata, sest vihm lõpetas ekskursiooni. Aga sellegipoolest oli huvitav ja no ega sellist vihmagi pole saanud ammu kogeda. Jääb tükiks ajaks meelde. Koju jõudes ei olnud seljas ühtegi kuiva riideeset…

Kaamerast mõned pildid. Sai seekord kaasa võetud oma digikaamera aga kuna sisse said suht kehvad patareid, mis eriti vastu ei pidanud siis rohkem pilte ei teinud. Vihmas ei tahtnud kaamerat “leotada” ka. Viimati sai seda kaamerat vist kasutatud rohkem kui aasta tagasi… See on see, kui hea kvaliteediga kaamera on nutitelefoni näol igapäevaselt taskus.

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.