Varahommikul jõusaalis? Päriselt?

Sellist imestust on päris mitmed sõbrad väljendanud, kui on kuulnud, et käin jõusaalis varahommikul. Varem käisin õhtul, peale tööd. Aga peale Keilasse kodu ostmist muutsin elukorraldust ja hakkasin jõusaali külastama varahommikul, enne tööd. Alguses tundus see varahommikune ärkamine hirmutav ja raske aga tegelikult harjusin üsna ruttu selle, kella 6se ärkamisega ära, nii et praegu ei valmista see mingeid probleeme. Vahest ärkan enne äratuskella helisemist pool kuus või kolmveerand kuus. Mõnikord hakkan juba siis toimetama aga mõnikord “ootan” äratuskella helisemist.

Veerand tundi kulub hommikul riietumiseks, vannitoaprotseduurideks ja pudru söömiseks. Ilma pudruta uksest välja ei lähe. Kunagi ei söönud ma hommikuti üldse ja kell 6 söömine tundus täiesti vastuvõetamatu aga nüüd on see nii loomulik. Pudru teen tavaliselt varem, nädalavahetusel valmis ja vastavalt vajadusele säilituskarbist võtan, tavaliselt umbes 100g ja veidikese veega pisikeses potis üles soojendan. Seejärel autosse ja umbes 20 minutiline sõit pealinna jõusaali – myFitness Mustamäele.

Võiks arvata, et jõusaalis ei ole hommikuti palju inimesi ja ega ei olegi, kuigi selleks ajaks kui mina jõusaali jõuan, mis enamasti juhtub kella kolmveerand seitsme ajal, seisab parklas juba 5..6 autot. Pool tundi hiljem on neid kolm korda nii palju ja tund hiljem juba paarikümne ringis. Paar korda olen jõusaali ukse taha juba enne avamist ja siis on 4..5 inimest seal oodanud ja umbes nii palju inimesi hommikuti, peale jõusaali avamist kohtabki. Iga 5…10 minutiga tuleb paar inimest juurde. Neid, kes varahommikul ennast jõusaalis üles äratavad on päris palju, sest selleks ajaks, kui mina jõusaalist lahkun, mis juhtub enamasti kella 8 paiku, on jõusaalis juba mitukümmend inimest. Kui on ringtreeningud, siis isegi veel rohkem. Mis on tore, sest minu arust on hommikul täitsa hea treenida.

Kui on vähem inimesi on ka paljud treeningseadmed vabad ja saab kohe, ilma kellegi järel ootamata, treenima asuda. Näiteks kell pool kuus õhtul, eriti esmaspäeviti, on see päris keeruline. Ja õhku on ka kuidagi rohkem. Minule annab see varahommikune treenimine sellise mõnusa energialaksu ja selleks ajaks kui tööle jõuan on nii füüsis kui vaim virk ja valmis. Varahommikul hakkasin jõusaalis käima seetõttu, et tahtsin õhtust aega paremini ära kasutada. Kui käiksin peale tööd trennis, siis jõuaksin koju kella seitsme või kaheksa ajal õhtul, mis tähendab, et nii söömine kui vaba aeg jääb üsna hiliseks. Samas, kui kell 6 tahan ärgata, siis tähendab see seda, et peab ka tund varem magama minema. Ja seda olengi üritanud teha ehk siis juba kell 22 magama läinud. Et 8 unetundi ikka täis tuleks.

Praegu hommikust jõusaalirutiini muuta ei kavatse. Küll aga varieerin kordade arvuga. Mõni nädal ärkan iga tööpäeva hommikul kell 6, et jõusaalis rassida aga mõnel nädalal teen seda ainult kolmel päeval. Sest vaheldust peab olema. Millal sina viimati jõusaalis trenni tegid?

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.