Kiirendamine suurendab kütusekulu?

Jäi delfis silma artikkel – 73 protsenti läheb raisku: Soome teadur arvutas, kuhu auto kütus täpselt kulub – kus üks väidetest, mis kütusekulu suurendab on, et tuleks vältida kiirendusi. See pani mind mõtlema, et kas ma olen seni valesti sõitnud. Olen juba aastaid harrastanud seda juhtimise stiili, et püüan minimaalse ajaga maksimaalse lubatud kiiruse, vastavalt teeoludele ja kaasliiklejatele muidugi, saavutada. Ehk siis näiteks foori tagant alustan sõitu erksalt kiirendades. Nüüd öeldakse, et see on vale… Uskuda või mitte, selles on nüüd küsimus, sest minu arust aeglaselt kiirust kogudes võiks auto kokkuvõttes ju rohkem kütust kulutada, sest läbitakse ju ka pikem teekond selleks. Nii et see on vist ikkagi selline kahe otsaga asi…

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.