Ei saa me läbi tuhata

On ka minu esivanemad selle tuhapilve pärast hädas. Pidid eelmisel pühapäeval Egiptusest Sharm el Sheikhist tulema hakkama aga siiamaani pole koju jõudnud. SMSi teel olen nendega ühenduses ja jääb mulje, et ega neile seal eriti infot ei jagata. Praegu on vähemalt niipalju öeldud, et täna õhtul kell 18 (kohaliku aja järgi) peaks Estonian Air Sharm el sheikhis olevad inimesed peale võtma ja Tallinna tooma. Hurghada inimesed peaksid samuti koju saama. Selline info on Toptoursi kodulehel.

NB! Estonian Air’i kaasabil toimub Egiptuses viibivate klientide tagasitoomine täna õhtul. Sharm el Sheikhist väljub tagasilend 18:00 ning saabub Eestisse orinteeruvalt kell 00:20 (21. aprill). Hurghada planeeritud väljalend sihtkohast toimub 18:25 ning lend peaks saabuma Eestisse 00:55 (21. aprill). Kõik lennuajad on kohaliku aja järgi!

Ma loodan, et see saab teoks kah. Viimane SMS, mis Egiptusest tuli oli sisuga “hakkas väga kiire, 6 läheb lennuk, mis kuhu ei tea, siin infi ei saa”. Ja just täna hommikul pidi kandma hotelli eest lisaraha toptoursile. Hmm…

Üks EA lennuk startis tuhahädalistele appi

LISA 16.28 – blogi 100s postitus 🙂 Aga vahepeal veel niipalju, et info liikumine on ikka vägagi kaootiline. Saabus mingi hetk SMS vanematelt, et “kas tagasilennu eest peab maksma 2500 per nägu?”. Kõne Toptoursi, kust öeldi, et jah peab maksma. Nii. Saatsin vanematele uuesti SMSi, läks mõni minut mööda, tuli vastus “kõik on ok”. Kuna mina ei saanud aru mis on ok, siis võtsin kätte ja helistasin Egiptusesse, olgu see minutihind milline tahes (mingi 9kr/min peaks olema). Selgus, et kohapealne Eesti ajutine asjur Egiptuses olevat vajamineva sularaha peo peale maksnud. Läks veel mingi 10 minutit mööda tuli SMS, et saame hoopis tasuta tagasi… Võta nüüd kinni kus on tõde. Aga lennukid lendavad hetkel sinnapoole ja on ikka lootus, et saavad lähitulevikus tagasi 🙂 Usun, et nüüd on tükiks ajaks reisimise isu kadunud.

LISA 22:40 – tundub, et seesama linnuke on õhus, lend nubriga ELL8314, mis peaks veerand…pool kaks Tallinnas olema. Loodan, et vanemad tulevad sellega tagasi. Tallinna lennujaama saabuvate lendude plaan. Ja flightradar24.com lehelt on võimalik vaadata kus mis lennuk parasjagu on.

LISA 03:00 21.04 – vanemad jõudsid Estonian Airi lennukiga kell 1:10 Tallinna. Nii et kokkuvõttes polnud mitte 7 päevane vaid 10 päevane puhkus ja lisaks pidi maksma 100 dollarit majutuse eest, millest võib-olla mingi osa saab tagasi, sest üks öö jäi ööbimata. Tagasi jõuti igati positiivses meeleolus, mingit virinat-virelemist nagu Delfi korduvalt mainis, ei olnud.

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.