Karge

Olgugi, et külma on väljas olnud juba pikemat aega, pole mina veel esimese korruse akna taga näinud numbrit -20. Temperatuurimõõdik peaks olema suhteliselt adekvaatne, sest asub maapinnalt umbes 2m kõrgusel ja varjus. See mis akna küljes on näitab enamasti aiateibaid, sest eks akende vahelt pääseb natuke sooja välja ja selliseid kraade ei näita. Kui enamasti on autos olnud 3…4 kraadi rohkem siis on seal tõenäoliselt -23…-24. Ja seda siis Tallinnas. Ei tea kas auto käima ka läheb (seni on läinud ;))

Üks klõps eilsest ilusast päikesest, mis hommikul paistis otse silma ja õhtupoole piilus majade vahelt 🙂

Päike Haaberstis

P.S 27.01 – Hommikul akna taga näitas kraadiklaas -21 ja autos oli -24. Nii et päris krõbe. Ja nagu Delfi kirjutab sündis ka Tallinna külmarekord.

2 Replies to “Karge”

  1. Tervitused üle pika aja!

    Mnjaa… külm oli see nädalavahetus tõesti… ka väljapool Tallinna. Laupäeva õhtul kiskus vägisi -30 kraadi peale ära… ja ega enne seda päevasel ajal oluliselt vähem ei olnud, kõikus -24 ja -27 vahel.
    Autot käivitama minnes näitas auto termomeeter -26. Käis ka korraks peast mõte läbi – kas ikka käivitub? … oh seda õnne, läkski käima… kuigi tavalisest karmim külm andis kohe tugevalt tunda… kasvõi näiteks nii, et kui tavaliselt (kuni -10C) on autol seistes mootori töötades kütusekulu umbes 0.8-0.9 l/h, siis laupäeval kohe pärast mootori käivitamist (enne soojaks saamist) oli kütusekulu näit 2.6 l/h
    Aga teisalt – ikka väga ilus oli see pilt, mis linna sõites metsade ja põldude vahel avanes: lumi puudel ja väljadel sätendas ja päike paistis nii soojalt, et autos olles jõudis juba tekkida mõte, et ega kevad enam kaugel olegi… 🙂

    Olge siis mõnusad ja hääd talve jätku

  2. Ei ole ka minul sel talvel olnud probleeme auto käivitumisega. Kütusekulu polegi sel ajal vaadanud, tegelikult auto seda ei näitagi koha peal töötades. Eile päeval käisin korra proovimas, kuidas käivitub peale paarikümnekraadist külma. Kohe esimese laksuga käivitus. Nüüd tuleb lund veel juurde (nagu seda veel vähe oleks). On, mida nautida 🙂

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.