Kaubandushullus

Otsustasin, et käin ja vaatan üle hiljuti täielikult avatud Rocca Al Mare kaubandusmeka. Star FM-is pläratakse sellest juba teist nädalat. Parkla oli autosid täis kusjuures kohti olevat seal autodele 1300. Järelikult 1300+n inimest oli keskuses. Aga kui nüüd keskusest endast rääkida… siis on ikka suur küll… Pidavat olema vähemalt 170 poodi, ma üle ei lugenud aga tundub, et pea igast valdkonnast on pood esindatud. Rahvast oli ka muidugi palju, mis pole ka ime, sest tegemist ju laupäevase päevaga. Tegin keskusele tiiru peale aga võib-olla kahes poes käisin sees. Üks oli Prisma, kust ostsin ka Rannapi ja Kosmikute plaadi “Ilus maa” ja sisse astusin ka ühte veinipoodi, kust paraku Kreeka veine ei leidnud. Ülejäänud poode piidlesin vaateakendest.

Rocca on tegelikult juba aastaid olnud see kaubanduskeskus, kus ma oma suuremad ostud teostan. Samas kuna Kadaka Selver jääb mulle tee peale, siis seal käin tegelikult rohkemgi. Mina järjestaks enda jaoks keskused nii: 1 Rocca, 2 Ülemiste ja 3 Lõunakeskus Tartus. Solaris ehk siis meelelahutuskaubamaja nagu seda nimetatakse, jättis suht külmaks. Eks nišipoodidega üritatakse eristuda teistest.

Huvi pärast uurisin palju siis ruutmeetreid on:

Rocca Al Mare – 54 000 m2 (kodulehel nii palju kirjas, postimehe artiklis 70 000m2)

Lõunakeskus – 53 000m2 (postimees)

Ülemiste – 50 000m2 (wikipedia)

Viru – 32 000m2 (koduleht)

Solaris – 14 000m2 (poed + restoranid, koduleht)

Mujal Eestis on neid suuremaid keskusi veel aga kuna pole käinud siis ei oska ka kommenteerida.

Arenguruumi veel on. 100 000m2 keskusi polegi veel 😆

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.