Liikluskultuuri(tuse)st

Hinnavaatlus.ee (mis muide on uuenenud “outlook”-iga) liikluskultuurituse foorumis hõigati välja üks viide sellele blogisissekandele, kus vahtralehega autojuht kirjeldab oma kogemusi sõidul Tallinnast Pärnusse ja tagasi. Vahtraleht on veel minulgi ja vähemalt detsembrikuuni. Selles blogis kirjeldatu on nii sarnane minu senistele kogemustele (mida umbes 30 000 km jagu on). Kui mingi pikem ots teha, siis kõik seal mainitud probleemid kerkivad üles. Eilegi sai natuke ida suunal (ja muidugi tagasi ka) sõidetud ja tuleb tunnistada, et enamik neist olukordadest ka tekkis… 😐

Ja kui mõtlema hakata siis selle vahtralehega sõitmise piirkiiruse 90km/h kohustuse tekitab ju liikluseeskiri ehk siis isegi kui ma saaks kiiremini sõita (tee- ja ilmaolud võimaldavad), siis ma ei tohi(ks) seda teha. Eile oli ilm ilus, teeolud head ja trass kah normaalne. Aga ikka sõitsin 90-ga. Ega ei taha(ks) lisakulutusi tekitada endale 😀 samas võib-olla mingil määral ma saan aru kah nendest kes peaksid minu tõttu võib-olla möödasõite sooritama. Aga keegi ei keela neilgi 90-ga sõita. Mina olen näiteks mõelnud, et siis kui 2 aastat on täis kukkunud ja enam “roheline” ei ole, siis võib-olla sõidan ikka 90-ga edasi sest selle kiirusega on üsna rahulik ja mõnus sõita. Keegi eriti ette ei jää ja kui isegi jääb, siis üsna harva. Ajakulu peale ma ei mõtle sest 99% juhtudest pole mul kuhugi kiire. Terve elu elanud nii et igale poole lähen ajavaruga. Ja isegi kui ma trassil uhan nii kuidas jaksan, satun lõpuks ikkagi kuhugi valgusfoori või ummiku taha kus oma võidetud minutikesed taas kaotan…

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.