Kas arvutustehnikal on hing?

Selline küsimus tekib aeg-ajalt sest on tunne nagu arvutustehnika elaks. Näiteks helistab töötaja ja kurdab, et tal arvuti ei tööta. Lähed kohapeale asja uurima ja selgub, et tõesti ei tööta. Toon arvuti oma töökohale, et viga diagnoosida ja esimesel korral läheb kohe tööle 😐 Kas arvuti hakkas “kartma” ja otsustas tööle hakata? Või “loksus” midagi sees paika? Samas lahendab mõnikord probleemi see, kui arvuti vooluvõrgust täielikult välja võtta ja siis mõne minuti pärast tagasi ühendada. Mitmeid kordi mittetöötavaid klavereid ja hiiri niimoodi tööle saanud.

Mõnikord on ka nii, et töötaja ei saa mingit operatsiooni teostada, näiteks printida. Kui kohapeale lähen, õnnestub kõik. Kas tegi töötaja enne midagi valesti või tõesti otsustavad asjad iseenesest paika minna? Ei tea. Aga selliseid olukordi on ja siis jääb üle ainult kukalt kratsida…

Või on see kõik seletatav millegi muuga?

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.