Jaanipäev 2009: tipphetked ja pildid

Paneks siis kirja ka jaanipäeva tipphetked, mis jäid rohkem meelde või pakkusid pikemaks ajaks kõneainet.

 1. Šoppamine Laagri Maksimarketis. Naised poes – tulemus – kõike osteti vähem kui tegelikult oleks vaja olnud. Näiteks joogikraam jäi praktiliselt üldse ostmata ja seda mindi järgmine päev külapoodi ostma.
 2. Kaardilugejad – vahetult Kiideva külla jõudes ei suutnud minu taga istuvad kaarti omavad kaardilugejad õiget teed pakkuda. Isegi telefoni teel Maiaga rääkiv Tuuli sai valesti aru kuhu pidime sõitma, nii et panime õigest teeotsast mööda ja jõudsime kohale ringiga. Ja minul oli muidugi meelest läinud mis teed mööda pidi sõitma olgugi, et Maia oli sellest rääkinud  😆
 3. Kiige lammutamine – 23nda õhtul suutsid tüdrukud korralikult ära lammutada pehkinud kiige, sellel hoogsalt kiikudes. Põiklatt, mille küljes kiik oli kinnitatud, oli nii pehkinud, et murdus. Tüdrukud sadasid alla. Pealtvaatajad lõkke juures vaatasid tumma näoga. Esimene küsimus sündmuskohal – “kas oled elus?” Õnneks keegi viga ei saanud.

  Kliki suurendamiseks

 4. Sääsed. Neid oli palju ja nad olid näljased. Vapramad meist püüdsid “lõhnastamata” vastu pidada.
 5. Tee keetmine. Esimesel korral värskeltkorjatud teelehtede jaoks vee keetmine lõppes sellega, et veekeedunõust ei saadud vett välja. Nimelt oli veekeedu kann selline vanamoodne, et kui vesi kees, siis hakkas kann vilistama. Paraku ei saadud seda vilet kannult ära ja kuuma teevett siristati pisikese augu kaudu. Nalja kui palju. Teist korda keetes saadi küll vesi kätte, kuid valati potti millel oli rasva või õli lõhn, mis paraku hakkas ka teele külge…

  Kliki suurendamiseks

 6. Päike. Sellist jaanipäeva nagu oli nüüd, polnud tükk aega olnud. 23 kuni 26 juuni paistis hommikust õhtuni päike ja taevas pilvi polnud.Kõrkjad, meri ja kalamees
 7. Mannapudru põhja kõrvetamine. Tuuli pudru valmistamine lõppes sellega, et osa putru kõrbes põhja. Sellegipoolest söödi kõik ära. Hiljem kodus sai Tuuli normaalselt pudru keetmisega valmis. Seega, seltskonnas, kui vastutus suurem ei tule mannapudru tegemisega toime 😆 Elus esimest korda sõin kartuliputru, mis oma olemuselt oli nagu mingi geel või želee… 😐
 8. Köögitoimkond. Pidevalt 4 naist tegutsemas. Muljetavaldav vaatepilt 😉
 9. Seltskond või pigem gäng, nagu nad ennast nimetavad. Kõik loodushuvilised (peale minu). Kui kuhugi mindi ja silma jäi huvitav taim või putukas, siis ikka uudistati seda.Seltskond
 10. Pildid. On mida meenutada ka hiljem 🙂 Tänud Holarile, kes lubas neid pilte kasutada.

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.