Volbrikontsert Rannapiga

Neljapäeval, 30. aprillil sai käidud Kumu auditooriumis “Volbriõhtusel klaveripalavikul”. Esines Rein Rannap ja Tallinna Kammerorkester Toomas Vavilovi juhendamisel. Ehk siis olles juba aastaid Rannapi fänn ei saanud ju ometi seda kontserti vahele jätta. Piletid sai ostetud juba nädalapäevad varem. Kuigi alguses pidi kontsert toimuma Kumu sisehoovis, selgus kohapeal, et kontsert toimub hoopis Kumu auditooriumis. Arusaadav kah, sest õhtul oli ikka päris jahe.

Aga kui kontserdist rääkida, siis mängiti päris head muusikat. Tallinna Kammerorkester mängis Lepo Sumera, Astor Piazzolla, Jaan Räätsa ja Rudolf Tobiase loomingut. Kusjuures Räätsa “Kontsert kammerorkestrile” oli kohapeal kuulates kangesti tuttav. Kavaraamatust saigi lugeda, et seda teost on mängitud kõigil kontinentidel enam kui 40s riigis. Igatahes on tegemist väga huvitava teosega, mida tahaks veel kuulata.

Rannapi sulest oli siis tema uusima teose “Kellapomm ja pommikell” esiettekanne. Nimetet pealkirja oli ta väidetavalt välja mõelnud 30. aprilli varajastel tundidel. Päris õnnestunud pealkiri, sest teost kuulates võis nii mitmelgi korral tõesti kellalööke tabada. Rannap ja Tallinna Kammerorkester suutsid seda teost mängida nii veenvalt ja ilusasti, et teenisid publikult suure aplausi, mille tulemusel tuli seesama lugu kordamisele. Arvasime, et ju mängivad ainult katkendi aga võta näpust… terve pika mitmeminutilise loo mängisid maha…

Saime head kohad, teise ritta. Klaver ja Rannapi kätemäng oli näha. Ja see kätemäng oli tuntud headuses. Nauditav ja omapärane. Kuigi ventilatsioon jukerdas Kumu auditooriumis ja kontserdi lõpuks oli seal juba päris palav (sai tegelikult ennast suht soojalt riidesse pandud, sest pidi ju kontsert väljas toimuma) suutis orkester ilusasti vastu pidada.

Kokkuvõtteks võib öelda, et jäime kontserdiga väga rahule. Rein Rannap on jätkuvalt suurepärane interpreet, kes oskab luua väga head ja nauditavat muusikat. Mis oleks Eesti muusika ilma Rannapita ja tema lugudeta?

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.